Dankbaarheid

Zo fijn dat we met je konden praten en dat je gewoon de tijd voor ons nam. We hadden zo veel vragen en de kinderarts heeft steeds maar 5 minuten.

Ik ben je heel dankbaar dat je op zo’n korte termijn plek voor me had. Er kwam zoveel op me af in het begin.

Bedankt voor je positieve insteek en je relativerende vermogen. Ik zag het echt even niet meer zitten, maar nu ben ik heel erg opgelucht en zie ik de toekomst weer rooskleurig tegemoet.

Eerst was ik wat sceptisch over de hulp van een diëtist. Na alles wat de diëtist in het ziekenhuis in dat eerste gesprek tegen me had gezegd. Ik moest haar vaak verbeteren en dan ging ze terplekke het opzoeken op Google. Maar nu weet ik hoe fijn het is om een gespecialiseerde coeliakie diëtist te hebben. Ik heb echt heel veel aan je gehad, dankjewel daarvoor.

Recensie online cursus ‘Goed van start met coeliakie’
Myriam – mei 2023

“Ik ben blij dat ik de cursus van Laura heb gevolgd. Ze gaat uitgebreid in op alle aspecten van coeliakie en glutenvrij leven, waardoor je een compleet beeld krijgt.

Ook moeilijke onderwerpen als kruisbesmetting en gezond glutenvrij eten komen aan bod en dat vond ik persoonlijk erg fijn.

Ook de module over vegetarisch en glutenvrij eten vond ik erg leerzaam.

Laura weet alles goed uit te leggen en door de vele voorbeelden die ze geeft heeft de cursus ook echt een praktische insteek. Het is niet alleen theoretische informatie die je zelf nog moet vertalen naar de praktijk, maar echt een praktische cursus.

De maandelijkse Q & A-sessies hebben wat mij betreft grote meerwaarde. Als je naar aanleiding van de cursus vragen hebt dan kun je die naar Laura opsturen en die beantwoordt ze dan tijdens een Q & A-sessie. Dat vond ik zelf ontzettend fijn, want Laura gaat echt uitgebreid in op je vragen waardoor je veel leert. Je merkt aan alles dat ze veel kennis heeft en alles goed uitzoekt.

Ik had het heel fijn gevonden als deze cursus al had bestaan toen ik zelf net de diagnose had gekregen, want ik denk dat ik er toen heel veel aan gehad zou hebben en mijn familie ook. Nu heb ik de cursus als ‘opfriscursus’ gevolgd en heb ik er, ondanks de kennis die ik al had, toch nog erg veel van geleerd! “

Recensie online cursus ‘Goed van start met coeliakie’
Carolien de Rover – juni 2023

Ik heb veel aan jouw cursus gehad, die hielp mij als nieuweling met coeliakie goed op weg. De hoofdstukken en onderwerpen zijn belangrijk en goed gekozen. Je geeft ook goed aan wat noodzakelijk is om te doen en wat keuzes zijn.

Je hebt een prettige stem en legt duidelijk uit. Misschien door mijn pc had ik soms last van vogelgeluiden op de achtergrond.

Dit soort tips zijn echt heel fijn, jeetje. Fijn dat iemand je begrijpt.

Jeetje, hoe hadden we al deze info zonder jou allemaal kunnen weten? Waar staat die informatie die je in het begin na diagnose zo nodig hebt?

Ik ben al een flink eind op weg met de cursus en daar ben ik super blij mee. Heel duidelijk. Geeft me veel inzicht en nu heb ik ook veel concretere vragen voor mijn bedoek aan de MDL-arts.

Morgen begin ik met de op reis module, maar ik voel me inmiddels qua voeding wel wat zekerder, dus de eerste paniek is weg.

Bedankt voor al je informatie !

Groetjes, E.J.

Recensie online cursus ‘Goed van start met coeliakie’
Diana Clappers – oktober 2022
Wat was voor jou de reden om deze cursus voor jezelf aan te schaffen? Waar was je naar op zoek of waar liep je tegenaan?

Onze dochter heeft pas de diagnose coeliakie gekregen. Door een hele fijne

kinderarts in het WKZ zijn we naar jou doorverwezen. We hadden zelf al wel
wat op Google gekeken, maar daar staan zoveel tegenstrijdige adviezen, dat

we heel blij zijn met deze goede, duidelijke cursus.

Wat heeft de cursus jou gebracht? Waar sta je nu waar je eerder niet stond?
Wij weten nu precies wat onze dochter wel en niet mag eten, ook zijn we nu veel relaxter in de omgang met kruisbesmetting. Hele goede duidelijke uitleg hierover!

Voor wie zou je deze cursus willen aanraden? Wat zou je tegen hen willen zeggen?

Deze cursus geeft zoveel duidelijkheid en houvast, precies wat we nodig
hadden zo kort na de diagnose. Heel waardevol voor iedereen die de laatste

dingen wil leren over coeliakie.

Wat vond je het meest waardevol?
Eigenlijk vonden we alles waardevol.

Wil je verder nog iets kwijt?

Bedankt voor de duidelijkheid en rust die deze cursus ons gegeven heeft.

Recensie online cursus ‘Goed van start met coeliakie’
Dineke – juni 2023
Wat heeft de cursus jou gebracht?

Ik weet nu beter welke producten ik ‘veilig’ kan eten en welke ik moet vermijden. Met name het deel waarin je gluten niet zou verwachten (zoals havermout of glutenvrije granen zonder logo).

Voor wie zou je deze cursus willen aanraden? Wat zou je tegen hen willen
zeggen?

Aan iedereen die vragen heeft rondom coeliakie. Ook voor ‘professionals’ kan het zinvol zijn deze cursus te volgen, omdat het heel veel inzicht en informatie geeft op een laagdrempelige en beknopte manier. Met name over voeding en waar je op moet letten.

Wat vond je het meest waardevol?
Het deel waarin je uitlegt hoe het werkt met kruisbesmetting, welke producten je toch ‘veilig’ kunt nemen als er een ‘sporen van’ waarschuwing op staat en welke je toch beter kunt vermijden. Ik heb geleerd dat ik toch soms voorzichtiger moet zijn in bv mijn eigen keuken met kruisbesmetting dan ik geneigd zou zijn.

Heb je iets gemist in de cursus?
Het was compleet en duidelijk.

Wil je verder nog iets kwijt?
Ik vond de cursus erg voordelig als je ziet hoeveel tijd jij erin hebt gestoken. Bedankt voor je heldere en overzichtelijke uitleg en filmpjes!

Recensie Online cursus ‘Goed van start met coeliakie’
L. (wenst anoniem te blijven) – november 2022

Wat was voor jou de reden om deze cursus voor jezelf aan te schaffen? Waar was je naar op zoek of waar liep je tegenaan?
Mijn dochter (geboorte datum: 11-2020) heeft de diagnose coeliakie gekregen. Ik merkte dat de informatie vanuit het ziekenhuis erg summier was en wisselend per persoon die de informatie gaf. Ik volgde je op instagram en na de webinar was ik geïnteresseerd in meer betrouwbare informatie.


Wat heeft de cursus jou gebracht? Waar sta je nu waar je eerder niet stond?

Mijn basiskennis is uitgebreid waardoor ik nu zekerder ben ik het glutenvrije dieet van mijn dochter. Hierdoor kan ik ook anderen hier beter over informeren.

Voor wie zou je deze cursus willen aanraden? Wat zou je tegen hen willen zeggen?
Voor iedereen die zelf coeliakie heeft of een naaste heeft met deze auto-immuunziekte. Het is fijn dat deze cursus je een basis geeft waardoor je beter weet wat wel en niet kan.

Wat vond je het meest waardevol?
De heldere en duidelijke informatie.

Wil je verder nog iets kwijt?
Bedankt voor het maken van deze cursus!