Een praktische online cursus met nuttige adviezen over een glutenvrij leven, voor iedereen met coeliakie of glutensensitiviteit (glutenintolerantie). Inclusief tips over kruisbesmetting in jouw keuken, gezond eten, op vakantie gaan en nog veel meer.

Je hebt te horen gekregen dat je coeliakie hebt, of glutensensitiviteit (glutenintolerantie). Of misschien wel je kind. De arts heeft je geadviseerd om glutenvrij te gaan eten en op zoek te gaan naar een diëtist via Google.

Sindsdien heb je alles gelezen wat je op internet kon vinden. Je bent lid geworden van diverse Facebook-groepen en begon Instagram-accounts te volgen. Op al die fora kom je goedbedoelde adviezen tegen, maar tegelijkertijd spreken mensen elkaar tegen.

En dan heb je ook nog veel verouderde informatie op het grote web. Wat ooit actueel was, blijkt nu achterhaald. Want nieuwe inzichten worden lang niet altijd verwerkt op internet.

Je probeert alle losse brokjes informatie die je op de verschillende websites hebt gevonden te integreren tot een samenhangend geheel. Je wilt het behapbaar maken voor jezelf, maar er komt zoveel op je af.

Ben je hier klaar mee en wil je graag op een overzichtelijke manier meer leren over glutenvrij leven vanwege coeliakie of glutensensitiviteit ?
Doe dan mee met de online cursus ‘Goed van start met coeliakie’ !

Wat deze online cursus jou oplevert:

je krijgt een complete uitleg over coeliakie en het glutenvrij dieet.

informatie in een taal die eenvoudig is en die zelfs je kind begrijpt.

opgesplitst in onderwerpen, in een volgorde die logisch en behapbaar is.

meteen vanaf het begin van je nieuwe leven met coeliakie informatie van iemand met jarenlange ervaring in de (internationale) coeliakie wereld

informatie die actueel en up-to-date is. Zodat je geen dingen tot je neemt die niet meer kloppen en achterhaald staan (maar nog wel op het internet blijven staan).

duidelijkheid over wat wel/niet kan qua producten

duidelijkheid over de maatregelen die je moet én mag nemen in je keuken en huis

KORTOM: rust in je hoofd, omdat je het vertrouwen hebt dat je alles weet dat je moet weten?

Tevreden cursisten sinds sept 2022

Wat krijg je precies?

Online video’s
Video modules waarin Laura je op simpele manier uitleg geeft over je nieuwe glutenvrije leven.

Direct toegang
Je kunt je op ieder gewenst moment aanmelden voor deze cursus. Je krijgt dan binnen 10 minuten een email met je inloggegevens. Je kunt dus snel thuis aan de slag en hoeft niet te wachten op een startdatum!

Q&A sessies
Iedere maand is er een vraag en antwoord sessie, waarbij je Laura alles mag vragen. Daardoor kom je nooit vast te zitten.

Wat krijg je precies?

Je krijgt een half jaar toegang tot de online cursus.

Je kunt de lessen binnen die 6 maanden zo vaak herhalen als je zelf wilt.

Je kunt de video’s ook samen kijken met je partner, ouders, opa, oma, beste vriend(in) etc.

Inhoud videomodules

Module 1: Begrijpen wat coeliakie is

Eerste hulp na diagnose waarin ik je uitleg wat er aan de hand is in je lichaam. Wat is coeliakie? Is het een allergie of een intolerantie? En wat gebeurd er precies in je lichaam?

Kan je ook een beetje coeliakie hebben? En: hoe strikt moet ik zijn met glutenvrij?

Module 2: Gluten en het glutenvrij dieet
 • Wat is gluten?
 • Waar zit gluten in?
 • Welke producten mag ik wél eten?
 • Hoe lees ik een etiket?
 • Kan ik alleen producten met een glutenvrij logo kopen?
 • Wat doe ik met producten waarop staat ‘kan sporen van gluten bevatten’?
 • Zijn alle E-nummers glutenvrij?
 • Wat doe ik met een product waar ‘zetmeel’ op staat?
Module 3: De keuken

Welke aanpassingen in de keuken moet je vooral wel maken en wat mag je achterwege laten? Hoe houd je het veilig glutenvrij? Heb je twee ovens nodig? Twee broodroosters? Twee frituurpannen? Moet je je snijplanken weggooien?

Module 4: Gezondheid & glutenvrij
 • Welke voedingsstoffen kom je snel tekort bij een glutenvrij dieet?
 • Moet ik extra supplementen slikken en zo ja; welke zijn goed en veilig?
 • Welke gezonde keuzes kan ik het beste maken?
 • Zijn er volkoren glutenvrije producten?
 • Kan ik glutenenzymen gebruiken om gluten in mijn lichaam af te breken?
 • Een uitgebreide les over gezond glutenvrij brood.
Bonus module: Op reis met het glutenvrije dieet

Je gaat op reis en je neemt mee…. Wat zijn handige tips en tricks als je gaat vliegen of naar de camping gaat? Hoe lees je een etiket in een vreemde taal?

Bonus module: Vegetarisch & glutenvrij
 • Welke voedingsstoffen kom je snel tekort wanneer je vegetarisch glutenvrij eet?
 • En hoe voorkom je deze tekorten
 • Welke glutenvrije vegetarische vleesvervangers kan je in de supermarkt vinden?
 • Kortom: een superpraktische module met hele concrete voorbeelden. 

Kijkje in de online cursus:

Wat zeggen anderen over de cursus?

Recensie online cursus ‘Goed van start met coeliakie’
Myriam – mei 2023

“Ik ben blij dat ik de cursus van Laura heb gevolgd. Ze gaat uitgebreid in op alle aspecten van coeliakie en glutenvrij leven, waardoor je een compleet beeld krijgt.

Ook moeilijke onderwerpen als kruisbesmetting en gezond glutenvrij eten komen aan bod en dat vond ik persoonlijk erg fijn.

Ook de module over vegetarisch en glutenvrij eten vond ik erg leerzaam.

Laura weet alles goed uit te leggen en door de vele voorbeelden die ze geeft heeft de cursus ook echt een praktische insteek. Het is niet alleen theoretische informatie die je zelf nog moet vertalen naar de praktijk, maar echt een praktische cursus.

De maandelijkse Q & A-sessies hebben wat mij betreft grote meerwaarde. Als je naar aanleiding van de cursus vragen hebt dan kun je die naar Laura opsturen en die beantwoordt ze dan tijdens een Q & A-sessie. Dat vond ik zelf ontzettend fijn, want Laura gaat echt uitgebreid in op je vragen waardoor je veel leert. Je merkt aan alles dat ze veel kennis heeft en alles goed uitzoekt.

Ik had het heel fijn gevonden als deze cursus al had bestaan toen ik zelf net de diagnose had gekregen, want ik denk dat ik er toen heel veel aan gehad zou hebben en mijn familie ook. Nu heb ik de cursus als ‘opfriscursus’ gevolgd en heb ik er, ondanks de kennis die ik al had, toch nog erg veel van geleerd! “

Recensie online cursus ‘Goed van start met coeliakie’
Carolien de Rover – juni 2023

Ik heb veel aan jouw cursus gehad, die hielp mij als nieuweling met coeliakie goed op weg. De hoofdstukken en onderwerpen zijn belangrijk en goed gekozen. Je geeft ook goed aan wat noodzakelijk is om te doen en wat keuzes zijn.

Je hebt een prettige stem en legt duidelijk uit. Misschien door mijn pc had ik soms last van vogelgeluiden op de achtergrond.

Wat is jouw investering?

De investering bedraagt slechts €199. Dat is echt een koopje voor de waarde die je hiermee krijgt.  Het is ook mogelijk om de cursus in 3 termijnen te betalen.