Glutenvrij

Vraag jij je ook af of je voldoende voedingstoffen binnenkrijgt? Of je kindje?

Je hoort zoveel waarschuwingen om je heen. Over dat je met het glutenvrije dieet snel tekorten oploopt van van alles en nog wat.

Iets met te weinig vezels en te weinig jodium en calcium….

Daarbij komt misschien ook nog eens dat je weinig of geen vlees eet, of bijvoorbeeld geen zuivel.

Je wilt heel graag dat iemand een keer met je meekijkt of JOUW voeding volwaardig is.
DAT KAN !
Ik heb speciaal hiervoor de APK-scan opgezet.

Ik begeleid je heel graag in maximaal 4 weken tijd naar een volwaardig glutenvrij voedingspatroon, waarin geen tekorten zitten. Ik neem jouw eetpatroon onder de loep en geef je vervolgens inzicht in producten die jij meer of juist minder mag gaan eten. Daarnaast geef ik je advies over supplementen.

Drs Laura Kool, Coeliakie dietist

Wat gaan we doen tijdens de APK-scan?

PERSOONLIJKE KENNISMAKING
We beginnen met een online kennismakings om jouw doelen voor het traject vast te leggen. Wat wil jij bereiken? Wil je bijvoorbeeld meer kennis over gezonde keuzes en volkoren producten? Of wil je meer inzicht in jouw huidige voedingspatroon en weten of je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt?

3x MASTERCLASS
Vervolgens ga je aan de slag met de online masterclasses. Er gaat er 1 over jodium, 1 over glutenvrij brood en 1 algemeen over de glutenvrije schijf van vijf. Je leert met deze masterclasses meer over volwaardige glutenvrije voeding en hoe je er zelf voor kunt zorgen dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Deze video’s zijn een aanvulling op het persoonlijke advies dat je van Laura krijgt. 

BEOORDELING VAN JOUW VOEDINGSSTOF INNAME VIA DE EETMETER
Daarna beoordeel ik grondig jouw huidige voedingspatroon (of die van je kind). Daarvoor hou je een aantal dagen je voeding nauwkeurig bij. Ik beoordeel of je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt en of er eventueel mineralen en vitamines zijn waar je structureel te weinig van binnenkrijgt.

ADVIESGESPREK
Tot slot hebben we een afsluitend online consult waarin ik de uitslag van jouw voedingsdagboek met je bespreek en praktische adviezen geef over hoe je jouw inname van voedingsstoffen kunt optimaliseren. Ook geef ik advies over supplementen, mocht dat nodig zijn. Zo ben jij klaar om volwaardig glutenvrij te eten en jouw doelen te bereiken!

Wat levert het je op?

Je weet zeker dat je (kind) alle voedingsstoffen binnenkrijgt ondanks het glutenvrije dieet.

Je weet waar je op moet letten en welke producten je moet eten om een volwaardig eetpatroon te hebben.

Je weet welke supplementen je moet nemen, omdat je dit onvoldoende uit je voeding haalt.

Voor de toekomst weet je hoe je zélf je voedingsstof inname kunt berekenen en beoordelen, zodat je over een jaar het allemaal kunt herhalen.

Verse groenten glutenvrij

Wat is jouw investering?

De consulten die bij de APK-scan horen declareer ik bij je zorgverzekeraar en worden vergoed vanuit de basisverzekering (135 minuten dieetconsulten).
Zelf bij te betalen: €30